Gerekli Evraklar

Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış Schengen Vizesi Başvuru Formu

Geçerli pasaport (son 10 yıl içersinde alınmış,en az 2 sayfası boş,talep edilen vize süresinin bitiminden itibaren en az 90 gün geçerli olan),pasaportun işlenmiş sayfaların fotokopileri (Eski Pasaportunuz mevcut ise son 3 yıla ait Schengen Vizelerinin fotokopileri,giriş çıkıç kaşeleri dahil)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

2 Adet biyometrik Fotoğraf (arkafonu beyaz)

Seyahat süresini kapsayan ,teminat limiti en az 30.000 Euro veya 50.000 USD ve Schengen ülkelerinde geçerli olan Seyahat Sağlık Sigortası

Gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs bileti rezervasyonu (orijinal bileti talep edilebilir) Seyahat araba ile (Şahısa ya da şirkete ait ) edilecek ise:Ruhsat fotokopisi ve fotokopi üzerine Ruhsat sahibinin seyahat planını açıklayan yazı ve aracı kullanacak kişiye ait Ehliyet Fotokopisi Seyahat tekne ile gerçekleşecek ise:Tekne eğer başvuru sahibine veya aile bireylerine ait ise ,bağlama kütüğü ya da tonilato belgesi,teknenin geçerli sigortası,tekne sahibinden davet yazısı,kaptana veya tekneyi kullanacak kişiye ait kaptanlık belgeleri ve vize kopyası.Tekne kiralık ise kira sözleşmesi

Otel rezervasyonu(ödeme makbuzu talep edilebilir)

Çalışanlar için gerekli belgeler:İşveren mektubu ya da izin onayı,son 3 aylık maaş bordrosu ,işe giriş bildirgesi 4 ay hizmet dökümü(SGK),çalıştığı işyerinin güncel Ticaret Odası Kaydı,Sicil gazetesi kopyası,Vergi levhası,imza sirküleri Şirket sahipleri için gerekli belgeler:Şirketin Ticaret Odası Kaydı ,Sicil gazetesi kopyası,vergi levhası,İmza sirküleri Çiftçi için gerekli belgeler:Ziraatodası tarafından verilen çiftçi belgesi Emekli için gerekli belgeler:Emekli maaşını gösterir son 3 aya ait banka hesap özeti,mevcut ise emekli kimliği. Öğrenciler için gerekli belgeler: Yeni tarihli öğrenci belgesi.Çalışmayanlar için gerekli belgeler:Geçimini sağlayan kişiye ait geçim evrakları

Ekonomik durumunuzu belirten belgeler (banka dökümü şirkete veya başvuru sahibine ait

Başvuru sahibi tarafından yazıları seyahat amacını belirten dilekçe(seyahat masrafları ebeveyn tarafından karşılanıyor ise ebeveyn tarafından yazılan dilekçe)

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

Başvuru sahibi resit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız seyahat ediyorsa ,her iki ebeveyninden güncel tarihli noter tasdikli muvafakatname .Eğer tek bir ebeveyn ile seyahat ediliyorsa seyahate katılmayacak olan ebeveyninden güncel muvafakatname.Reşit olmayan başvuru sahiplerinin başvuru formuna her iki ebeveynin imzası gerekmektedir(seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

Jale Tur'a Müracaat Ediniz



Schengen Vize talep formu için tıklayınız...

Vize Kontrol için tıklayınız...

Vize talep formu için tıklayınız...